Klik voor "Oude MelodieŽn" op het autootje
Park Zonnehove

Parc Zonnehove

.....
02 sept 2010
* Buienradar..... * 't Weer in Zeeland
't Weer in Domburg
WebcamVlissingen * 0118-591604 WebcamDomburg
 
No animation ?
Click on

 
 
pcvdklis@xs4all.nl
2010  
  Sinds januari 2005   15.000 bezoekers per jaar  

Terug naar actuele Nieuwsflits

Grote of Martinikerk te Bolsward. Psalm 43: Dan ga ik op tot Gods altaren. Psalm 43 Orgel met tekst.

Nieuw werk T. Kloostra.

PCOB / OuderenFonds: aandacht_voor_pesten_onder_ouderen

PCOB Maandag 20 september 14.30 – 16.30 uur.   Thema: Nederland Orgelland.  
Door ontkerkelijking komt het religieus erfgoed onder zware druk. (Deel 2).
Ook tal van orgels gaan verloren. Toch is er ook nog veel in een schitterende staat.
- Over de bouw van een kerkorgel.
- Orgelbespeling met fraaie beelden.
- Over multifunctionaliteit.

Het electrisch opladen van scootmobiels gaat tot fricties leiden.
In m'n berging is destijds een meterkast/dag- en nachtstroomaansluiting aangelegd. Deze blijkt nu gelukkig een veilige uitkomst voor een gekwelde scootmobiel.

 

Historische-Markt-Veere

Drievoudig is de gang des tijds: - Dralend komt de toekomst nader - Pijlsnel is vervlogen het heden - Eeuwig stil staat het verleden. [Schiller]

Nieuwe website www.kustversterking.nl

   

 

Open soosmiddag te Oostkapelle.
De commissie Welzijn Ouderen te Oostkapelle organiseert in samenwerking met de PCOB en de ANBO een Open soosmiddag voor 55 plussers te Oostkapelle op woensdag 22 september in de Halve Maan. Aanvang 14.00 uur.
U kunt op deze middag kennis maken met alle activiteiten die er voor 55 plussers worden georganiseerd in Oostkapelle. Zoals koersbal, biljarten (eventueel ook voor vrouwen), bridge, kaarten en andere gezelschapsspelen, gymnastiek/mensendieck, badminton en bij goed weer jeu-de-boules. Natuurlijk kunt u ook uw ideeŽn voor nieuwe activiteiten aan de sooscommissie doorgeven.
Op deze middag kunt u tevens uw kennis testen op het gebied van veiligheid in en rond het huis (filmpje) .

 

 

Als deelnemer aan de middag hebt u kans op een prijsje. Wij bieden u een gratis kopje koffie of thee aan.

Domburg - Donderdagmiddag 18 augustus heeft de strandwacht op het strand ter hoogte van Westhove een jong zeehondje gevonden dat was aangespoeld. Inmiddels is de jonge huiler op weg naar Pieterburen, om te worden verzorgd.

Domburg. Op zaterdag 21 augustus houdt Zorgcentrum Simnia in Domburg het jaarlijkse Zomerfeest

Een tiental zwaluwen vloog dinsdag de gehele dag boven de vijver. Een prachtig schouwspel.

Vliegerdemonstratie tijdens de Colijnplaatse Dagen 2010

 

Het Zeeuws knopje en het Zeeuws knoopje

Duurzame, informele ouderenzorg: met, voor ťn door ouderen.
Onlangs voldeden we aan het verzoek van de gemeente Veere om te komen van gedachten wisselen over de toekomst van het ouderenbeleid. Ook toen kwam de kloof tussen de wat jongere oudere en oudere oudere ter sprake.  Hoe kan men actieve en vitale ouderen stimuleren om zich in te zetten voor andere ouderen?
Mensen worden zelden van de ene op de andere dag kwetsbaar. Hoewel, "Ouderdom is het meest onverwachte wat de mens overkomt..." (Tolstoj). Immers, sommige gebeurtenissen kunnen het proces versnellen, zoals het verlies van een partner, plotselinge ziekte. Bij toenemende lichamelijke en geestelijke kwetsbaarheid  neemt de zelfredzaamheid af. Dan worden externe hulpbronnen nodig; voorzieningen kunnen inderdaad het leven aangenamer maken. Maar een zinvol sociaal netwerk is ook erg waardevol. Vereenzaming is immers een van de grootste problemen onder ouderen. Mensen leven vanuit hun waarden. Deze geven betekenis aan ervaringen, ook aan die van het ouder worden... Doch veranderingen van waarden in de samenleving kunnen  vereenzaming  vergroten. Belangrijk is dat ouderen ondanks alles toch mee blijven doen. Iedereen mag blijven meetellen, iedereen heeft immers iets te bieden: kennis, ervaring, relativeringsvermogen, aandacht, medeleven, tijd... Zo gaan we door met het organiseren in Oostkapelle van activiteiten, kleurrijke seniorenontmoetingen, met en voor elkaar. Bezoek de website, zie het fraaie PCOB-maandblad, de aantrekkelijk kortingspas, de prachtige vakantiereizen, en de vele andere voordelen. Omzien naar elkaar. Doe ook mee. Toon betrokkenheid, ook wanneer u zich nog jong voelt, en word lid van de PCOB-Oostkapelle.

"Father Forgive" (Nieuwe PCOB-lezing)
In 1940 werd bij 'Unternehmen Mondscheinsonate' de kathedraal van Coventry verwoest. Naast de ruÔnes verrees een nieuwe moderne kathedraal vol verrassend mooie symboliek, om stil van te worden. Drie middeleeuwse spijkers uit de verkoolde dakspanten werden een symbool van verzoening wereldwijd: the 'cross of nails' , nu ook in de Nieuwe Kerk van Middelburg.

Open-Tuinendag deel 1 en Open-Tuinendag deel 2. (Klik daar ook op het 15-delige fotoboek 1 en fotoboek 2. )

De foto's van de 'Celtic Revival' staan op Hilda's website. De heilige triskel vindt u in Ierland overal terug.

 

The new Coventry Cathedral: hierboven een klein deel van het enorme orgel, verspreid in de kerk, geschonken in 1967 door Canada. Totaal 79 stemmen, ruim 5000 pijpen, 4 manualen en pedaal. Wat een enorm geluid !

"Cross of Nails" in de Coventry Cathedral, maar ook in de Nieuwe Kerk van Middelburg.

Wandelen  en de Open Tuinendag 6 en 7 augustus.

Franca Treur genomineerd voor prijs beste prozadebuut

Omnis Cantare

www.rondjepontje.nl ....... zie ook .... varen

Andrť Rieu   Irish Dance   Granuaile's Dance   Irish Blessing  

Weather Ireland

                 

Celtic Woman - Jesu Joy of Man's Desiring

                 

Oeroude midwintermotieven in sinterklaas-, advents-, kerst- en nieuwjaarsgebruiken. Veel van deze gebruiken zijn zeer oud, ouder dan het christendom en hebben een keltisch-germaanse oorsprong. In november wordt deze voordracht 6 maal gehouden.

De 'Celtic Revival' drukt de eigenheid van Ierland en de Ierse cultuur uit: sinds de 19e eeuw is er een toenemende belangstelling voor de oude Keltische cultuur; dit geldt ook voor de muziek en dans.

Zomer in Zeeland
   
Oostkapelle   Foto's Hilda   11 juli
   
    Zeeuws licht    
   
    Kompaskwal    
   
    Opkomend tij   Strandvissen

Dit jaar een tweede leg. Het meerkoetenpaar heeft opnieuw drie kleine kuikens uitgebroed. Dit is in deze vijver nieuw.

     

Zeeuws meisje, altijd bezig (vernieuwd).

Van Jolie ontving ik de mooie novelle 'Rivier de IJssel' van Alfred Birney. Een boek gesitueerd in mijn geboortestad, dat opent met [...] 'dat ik in geen geval in een stad zou willen wonen die niťt aan zee of aan een rivier lag'.
Dit lijkt inderdaad welhaast voor mij geschreven.

   

Noord-Beveland: schitterende kilometerslange bloemenranden in de Oud-Kortgenepolder.

   

De bloemenranden veranderen voortdurend van kleur. Eind mei overwegend paars en wit. Eind juni overwegend geel. Binnenkort volgen de veelkleurige duizendschonen. (Foto's Hilda)

 

Langs de weg van Kortgene naar Colijnsplaat
staan zeer binnenkort
de vlasakkers weer in bloei: prachtig


 

25 juni 08.00 uur

 

Helaas! Dit jaar opnieuw blauwalg in de vijver. Momenteel alleen nog maar te zien in de vroege ochtend, na een windstille nacht. Doch laat uw hond er overdags toch maar geen water meer drinken...

Verzoek van de gemeente Veere om te komen van gedachten wisselen over de toekomst van het ouderenbeleid, op 23 juni.
Kloof tussen de wat jongere oudere en oudere oudere: "Ouderdom is het meest onverwachte wat de mens overkomt..." (Tolstoj).

Het PCOB programma voor het najaar van 2010.
Op 18 oktober  prachtige nieuwe filmbeelden van de strijd om Walcheren en ook heel bijzondere filmbeelden van de evacuatie van Oostkapelle in 1944. De samensteller van deze nationaal-archief-documentaire, een oud Oostkapellenaar, belde me op en zei dat dit ťcht ook iets voor de PCOB van Oostkapelle was!

Zonnewende

Vanaf 21 juni wordt het oprukkende riet langs de vijver gemaaid.

Een hele klus!

   

Deventer LebuÔnuskerk

Organist Jaap Kramer

   

Peter Wildeman
op het Kloosterorgel Himmerod
met het bijzondere zwelwerk en de vele solostemmen.

Nieuw schilderij van E.A. Jansen: "Boerdeij in de Betuwe" Zie De schilder-deel 3 no 95.

De Witte Kwikstaart. Deze vogel treft men aan altijd in de nabijheid van water, op zoek naar voedsel dat hoofdzakelijk bestaat uit vliegen, muggen, kleine libellen en waterkevers. De lange staart is voortdurend wippend in beweging. De kwikstaart is uiterst voorzichtig en moeilijk dicht te benaderen: de vijver.


Vuvuzela

De NBvP Vrouwen van Nu  afdeling Noord-Beveland bestaat 75 jaar. Woensdagavond, tijdens het feest op  "Lady Madeleine"  werd  mevrouw Nel Timmerman gedecoreerd. Al vele jaren is zij de drijvende kracht achter tal van sociaal-maatschappelijke  activiteiten op het eiland. Van Burgemeester  H. van Kooten, die bij de aanlegsteiger van Kortgene, tot grote verrassing, ook aan boord kwam, ontving zij de versierselen behorende bij de Koninklijke Onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau. ............... Meer foto's: deel 1 en deel 2.

   

(Foto's Hilda)

Wandeling in de Schotman (Noord-Beveland)

Hans Steinhage is op 5 juni overleden... (Zijn getuigenis: Verzet door het woord)

Simnia (Domburg) 1 juni 15.00-16.30 uur "Zeeland Destijds" (Piet van der Klis): Oude film-archiefbeelden Zeeland-Walcheren-Domburg 1930-1963.

Twee nieuwe schilderijen van E.A. Jansen gevonden: zie no 94 en 95 in De schilder-deel 3.

In de bermen en langs de slootranden op de vruchtbare Walcherse klei bloeien de boterbloemen zeer uitbundig.

   

  Geel is de kleur van de zon, van licht, van leven, eeuwig leven. Geel is de meest heldere kleur. Geel reflecteert licht in alle richtingen. Geel initiŽert bevrijding en onthechting; neerdrukkende gevoelens verdwijnen; geel is toekomstgericht en voert naar nieuwe horizonten...

Pinksteren 2010

Op een paalhoofd wordt het jong van een visdiefje gevoerd met een klein visje. Zie fotogalerij deel 7

  Last Monday of May
Jacquie Lawson e-cards
  Click on
the
picture
  Jacquie Lawson
           

Season's greetings

Deze pagina werd te groot en is daarom gesplitst:

Zie ook Nieuwsflits 2010a
(archief)

Terug naar actuele Nieuwsflits

Terug naar
Inhoud

.

.

.